Heeft u internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Wilt u internationaal een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Of wilt u potentiële afnemers overtuigen van uw technologie, product of dienst? Dan is de Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten, afgekort DHI, wellicht iets voor u.

Met de DHI-subsidieregeling stimuleert het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlandse ondernemers om succesvol internationaal te ondernemen in alle landen. In ontwikkelingslanden draagt het ministerie hiermee positief bij aan duurzame lokale ontwikkeling.

DHI richt zich op mkb-ondernemingen in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk met internationale ambitie en interesse in buitenlandse markten.

Er is een nieuwe openstelling en subsidieplafond bekendgemaakt voor de DHI.

Aanvragen indienen voor deze openstelling kan van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023. Voor 2023 is € 4,5 miljoen beschikbaar voor activiteiten in opkomende en ontwikkelde markten en € 4 miljoen voor activiteiten in ontwikkelingslanden.