Er wordt € 200 miljoen beschikbaar gesteld voor leningen aan mkb-bedrijven die (financieel) getroffen zijn door de corona-crisis.

Het doel van dit krediet is de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf te stimuleren door specifieke kredieten te verlenen en coachingsfaciliteiten aan te bieden aan mkb-ondernemers.

Mkb-bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal € 100.000, onder goede voorwaarden. Dat geld kunnen ondernemers gebruiken voor herstarten, uitbreiden of aanpassen van hun bedrijfsactiviteiten. Belangrijkste eis is dat bedrijven komen tot goede afspraken met hun schuldeisers en dat het bedrijf in de kern gezond is.

Het krediet is onderdeel van het Time Out Arrangement en is bedoeld voor bedrijven met in de kern winstgevende bedrijfsactiviteiten, en die goede en bindende afspraken hebben gemaakt met hun schuldeisers.

Qredits zal de aanvraag voor het TOA-krediet beoordelen en de leningen verstrekken. Ondernemers die het krediet ontvangen, krijgen ook 12 maanden gratis coaching om hun bedrijf weer op de rails te krijgen. Bedrijven die aan de criteria voldoen, kunnen vanaf 1 juni 2021 aanvragen indienen.