Bedrijven en instellingen kunnen vanaf 29 oktober weer subsidie aanvragen voor duurzame energie-installaties via de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie, SDE+. Dit is de laatste ronde van 2019 om SDE+-subsidie aan te vragen. Met ingang van 2020 wordt er veel gewijzigd!

De najaarsronde start op 29 oktober 09.00 uur en is geopend tot en met 14 november 17.00 uur.

Voor deze najaarsronde is een subsidiebudget beschikbaar van 5 miljard euro. Dit budget is voor energieprojecten in de volgende vijf categorieën: Biomassa, Geothermie, Water, Wind en Zon.

Er zijn niet veel grote wijzigingen voor de SDE-najaarsronde 2019. Toch kent ook deze ronde een opvallende verandering. Zo moeten subsidieaanvragers voor PV voortaan een ‘transportindicatie’ meesturen. Een verklaring van de netbeheerder waaruit blijkt dat er voldoende transportcapaciteit is voor de locatie waarvoor de SDE+-subsidie wordt aangevraagd.

Rekenliefhebbers kunnen voor deze aanvragen hun hart aan ophalen! Anderen doen liever een beroep op onze deskundigheid want SDE-calculaties kunnen soms erg ingewikkeld zijn. Wij beschikken over ruime expertise op dit gebied en helpen u graag bij alle energieberekeningen en het bepalen van de beste indieningsstrategie.

Mocht u behoefte hebben aan deskundige ondersteuning, neem dan contact op met onze adviseurs.