Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking voor de WBSO?

//Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking voor de WBSO?

Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking voor de WBSO?

Om te weten hoeveel de WBSO-subsidie u oplevert, is het belangrijk eerst te weten welke kosten en uitgaven in aanmerkingen komen voor de WBSO. Er zijn twee verschillende kostensoorten die voor de WBSO in aanmerking komen:

  • Loonkosten: het vermoedelijke aantal uren dat de R&D-medewerkers aan het project gaan besteden, vermenigvuldigd met het vastgestelde S&O-uurloon.
  • Overige kosten en uitgaven: met overige kosten bedoelt RVO kosten zoals voor het laten maken van testopstellingen of voor grondstoffen om proeven mee te doen. Uitgaven zijn investeringen in een bedrijfsmiddel, zoals de aanschaf van een machine.

De WBSO-subsidie wordt verrekend als een korting op de af te dragen loonbelasting en premies volksverzekeringen. De loonkosten samen met de ‘overige kosten en uitgaven’ vormen de basis voor deze afdrachtsvermindering.

Zelfstandigen die minimaal 500 uur aan S&O hebben besteed in het kalenderjaar, mogen een vast bedrag aftrekken van hun inkomstenbelasting, een verhoging van de zelfstandigenaftrek.

2018-11-07T09:52:22+00:00