De subsidiemodule ‘TSE Industrie O&O’ is bedoeld voor energie- en klimaatinnovaties voor de industrie. De regeling biedt mogelijkheden voor innovatieve onderzoeksprojecten betreffende onder andere procesefficiency, elektrificatie, CCS, waterstof, recycling, biobased grondstoffen en hergebruik van reststromen.

Het programma ‘TSE Industrie’ heeft uit twee programma’s: de eerste is bedoeld voor energiestudies. Het tweede programma zijn R&D-projecten, en wordt ook aangeduid als ‘de O&O-tender’. O&O betekend onderzoek en ontwikkeling.

Deze ronde is treffend voor bedrijven die werken aan nieuwe innovaties die zorgen voor goedkopere, klimaatneutrale en/of circulaire producten, processen en diensten.

Het programma richt zich op ‘innovatieprojecten’ die resulteren in goedkopere, klimaatneutrale en/of circulaire producten, processen en diensten, die tot een eerste markttoepassing in Nederland leiden. De aanvraagronde van de subsidie ‘TSE Industrie O&O’ loopt van 1 april tot 17 mei. Het totale subsidiebudget voor deze ronde bedraagt 1,9 miljoen euro.