Momenteel zie je in het nieuws vaak dat bedrijven veel geld moeten betalen voor ransomware-aanvallen. Of dat gegevens gelekt zijn, websites die niet meer toegankelijk zijn door megahacks. Cybercrime is momenteel elke dag aan de orde en komt steeds vaker voor. Het blijkt dat bedrijven digitaal nog steeds onvoldoende beveiligd zijn. Bedrijfsprocessen en -informatie zijn de doelen van cybercriminelen. Heeft u als bedrijf en zoekt u een samenwerkingsverband om ideeën of plannen voor nieuwe processen voor de cyberweerbaarheid uit te werken? Van 1 september tot en met 3 oktober kunt u hiervoor weer de subsidie Cyberweerbaarheid aanvragen.

De subsidieregeling Cyberweerbaarheid is er om nieuwe netwerken te creëren voor het toepassen van kennis en kunde op het terrein van cyberweerbaarheid. Een cyberweerbaarheidsnetwerk richt zich op de samenwerking van ondernemers met andere organisaties. Het doel is het verbreden van de cyberweerbaarheid binnen en tussen branches, sectoren en regio’s.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1 september tot en met 3 oktober 2022. Het beschikbare budget voor 2022 is 1 miljoen euro. De subsidie bedraagt maximaal € 200.000 per project.