Koopt of leaset u als ondernemer een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto voor het vervoer van goederen dan kunt u een gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s, afgekort SEBA. De subsidie kan alleen aangevraagd worden voor bedrijfsauto’s die zijn ontworpen en gebouwd voor het vervoer van goederen.

Met de regeling krijgt u bij een voertuigcategorie N1 10% van de netto catalogusprijs. Bij een voertuigcategorie N2 ontvangt u 10% van de verkoopprijs zonder btw. Als kleine onderneming of non-profitinstelling is dat 12%. Het subsidiebedrag is maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto.

Nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto’s die alleen rijden door een elektromotor én

  • Vallend onder de voertuigclassificaties N1 of N2 tot een maximum gewicht van 4.250 kg. Dat mogen bijvoorbeeld stekker-elektrische of waterstof-elektrische bedrijfsauto’s zijn.
  • De netto catalogusprijs bij een voertuigcategorie N1 of de verkoopprijs zonder btw bij een voertuigcategorie N2, van de bedrijfsauto’s moet € 20.000 of hoger zijn.
  • Alleen voor elektrische bedrijfsauto’s N1 met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen geldt een WLTP actieradius van minimaal 100 km.
  • Voor de overige elektrische bedrijfsauto’s geldt geen minimale actieradius waaraan de bedrijfsauto moet voldoen.

Het totaal jaarbudget voor 2022 was € 22 miljoen, maar nu is er nog € 5,02 miljoen beschikbaar.