De regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) werd in oktober gepubliceerd. Energie-intensieve mkb’ers krijgen een compensatie van 50% van de energiekostenstijging boven een vastgestelde drempelprijs tot een maximum van 160.000 euro. Door verdere uitwerking van de TEK heeft er een wijziging plaatsgevonden. De hoogte van de energiekosten moet nu minimaal overeenkomen met 7% van de omzet in plaats van de 12,5% die eerder genoemd werd.

Het zijn zware tijden. Ook voor ons. Maar Nederlands Subsidie Instituut gaat u de komende weken ‘gratis’ over de TEK informeren. Ook begeleiden wij u ‘gratis’ bij het door u opstellen en indienen van de aanvraag. Download het formulier via: https://nlsi.nl/tek/, vul de gegevens in en stuur het ingevulde formulier naar info@nlsi.nl.

‘Gratis’? Het enige dat wij aan u vragen, daar waar mogelijk, is dat u een donatie doet aan een lokaal goed doel. Bijvoorbeeld een bakker die broden geeft aan de voedselbank of een wasserij die gratis een was draait voor mensen in de bijstand. Zo helpen we elkaar door deze moeilijke tijden.