WBSO, iets voor u? Vraag nog voor 31 mei 2019 aan…..

Laden Evenementen

……..en bespaar op uw werknemersloonkosten én op R&D kosten en uitgaven.

Dat kan met WBSO subsidie: een fiscaal aantrekkelijke regeling met tot wel 32% subsidie op ontwikkeling. Het doel van de WBSO is het stimuleren van speur- en ontwikkelingswerk in het bedrijfsleven.

Kunt u dus extra budget gebruiken voor de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur binnen uw eigen bedrijf? Dat kan met de WBSO subsidie. Met deze subsidie kunnen Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met (technische) innovatie gebruik maken van fiscaal voordeel. Van starters en zzp’ers tot mkb-bedrijven en zelfs multinationals; met uitzondering van publieke kennisinstellingen is WBSO aanvragen voor elk bedrijf mogelijk.

Belangrijk is dat uw ontwikkelingsproject technisch nieuw is voor uw bedrijf. Én dat uw eigen personeel zich bezighoudt met het Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O).

Wat de WBSO subsidie voor u doet? De loonkosten en andere kosten en uitgaven voor uw R&D project, zoals prototypes en onderzoeksapparatuur, verlagen. Dat betekent minder loonheffing afdragen en een vaste aftrek voor zelfstandigen.

De eerste € 350.000,- aan loonkosten en uitgaven levert tot wel 32% subsidie op. Starters krijgen zelfs 40% subsidie. Daarna is het subsidietarief 16%. Goed om te weten: besteedt u als zelfstandige minimaal 500 interne uren per jaar aan uw ontwikkeling (S&O-uren), dan krijgt u een vaste aftrek. Een leuke aftrek die u mag meenemen in uw aangifte inkomstenbelasting.

Ga naar de bovenkant