Wilt u investeren in uw land- of tuinbouwbedrijf? Maar heeft u te weinig onderpand voor een lening? Met het Borgstellingskrediet voor de Landbouw, afgekort BL, kunt u toch een financiering krijgen. Hiermee staat de overheid borg voor een deel van uw lening bij de bank of financier.

Een bank kan verschillende soorten BL voor u aanvragen. Bij sommige onderdelen zijn er extra gunstige voorwaarden. Bijvoorbeeld de provisie die u betaalt minder is dan normaal.

Borgstellingskrediet standaard

U wilt investeren in uw bedrijf maar u heeft te weinig onderpand voor de lening. U kunt dan bij uw financier een lening met borgstelling krijgen van maximaal € 1,2 miljoen.

Borgstellingskrediet Plus, BL Plus

Wilt u duurzaam investeren in stallen en kassen of wilt u omschakelen naar biologische landbouw óf een duurzamere manier van produceren? U kunt bij uw financier een borgstellingslening krijgen van maximaal € 2,5 miljoen.

Landbouwinnovatie

Wilt u investeren in een nieuw bedrijfsconcept, product of productieproces? Dan kunt u bij uw financier een borgstellingslening krijgen van maximaal € 2,5 miljoen. Kijk voor meer informatie bij Extra mogelijkheden binnen het BL.

De budgetten voor 2023 zijn als volgt:

  • BL en BL-Plus: € 60 miljoen.
  • BL-landbouwinnovatie: € 5 miljoen.
  • BL-Plus overbruggingskrediet: € 1,5 miljoen.