Investeert u als ondernemer en/of eindgebruiker in innovaties voor waterstof? Bijvoorbeeld voor de productie van waterstof, transport en opslag of vernieuwend gebruik van waterstof en duurzaam opgewekte elektronen? Dan kunt u subsidie aanvragen via de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie, afgekort DEI+.

Aanvragen kunnen worden ingediend van maandag 3 juli 2023 tot en met donderdag 25 juli 2024. Het totaal budget voor deze regeling is € 40 miljoen.

We wekken steeds meer elektriciteit op waarbij veel afhangt van het weer, zoals bij zonne- en windenergie. Waterstof is, in combinatie met elektriciteit, een belangrijke energiedrager en grondstof voor een duurzaam energiesysteem. We moeten kunnen vertrouwen op dit energiesysteem. Het systeem moet schoon, betaalbaar en veilig zijn. Daarnaast moeten we het ook nog goed kunnen gebruiken. Daarom moedigen we u met deze subsidie aan innovaties te ontwikkelen voor hernieuwbare (duurzame) waterstof en hernieuwbare waterstofdragers.

Met dit thema van de subsidieregeling DEI+ vraagt u subsidie aan voor de ontwikkeling van één of meer innovatieve producten en diensten. Het gaat dan om producten en diensten die moeten helpen bij:

  • de productie van waterstof via waterelektrolyse (het splitsen van water in zuurstof en waterstof met elektriciteit);
  • het transport en opslag van waterstof(dragers);
  • vernieuwend gebruik van waterstof(dragers) en duurzaam opgewekte elektronen voor duurzame chemische processen en producten in de industrie.