Wilt u als kennisinstelling, bedrijf of overheidsorganisatie digitalisering faciliteren binnen Europa en/of een stap richting digitalisatie zetten? Dan kan het Europese programma Digital Europe ondersteuning bieden.

Aanvragen kunnen worden aangevraagd vanaf 9 oktober 2023 tot en met 6 november 2023. Maximaal € 200.000 per Nederlandse partner, per goedgekeurd project. Het totale budget voor deze regeling is € 50 miljoen.

Digital Europe is onderdeel van de digitaliseringsstrategie van de Europese Commissie. Het is een belangrijke aandrijver van de digitale transformatie binnen Europa en zorgt daardoor voor de versterking van de Europese industrie, het mkb en publieke organisaties.

Het Europese subsidieprogramma richt zich op:

  • Het ontwikkelen en bereikbaar maken van digitale technologieën en infrastructuur in de Europese Unie (EU). Denk aan cloudoplossingen, cyberveiligheid, toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) en high performance computing (HPC).
  • Het verlagen van de drempel tot kennis, expertise, experimenteermogelijkheden en ondersteuning bij gebruik van deze technologieën. Vooral voor het mkb en de publieke sector.
  • Het versterken van digitale vaardigheden door het aanbieden van onderwijs-, bijscholing- en opleidingsmogelijkheden voor (toekomstige) experts in data, AI, cyberveiligheid, quantumcomputers en HPC.
  • Structuur

Digital Europe biedt zowel kansen voor (toekomstige) gebruikers als voor aanbieders van digitale technologieën en vaardigheden.