Bedrijven en organisaties investeren steeds vaker in de ontwikkeling van digitalisering. De overheid helpt hierbij met verschillende regelingen en subsidies om zo digitale innovatie te stimuleren en bij te dragen aan een veilige, digitale economie. De voortdurende ontwikkeling maakt digitalisering fascinerend. De digitale innovatie van vandaag kan morgen standaard onderdeel zijn van een werkproces. De effectieve en efficiënte oplossingen helpen ondernemers verder.

Maar digitalisering brengt ook risico’s met zich mee, dus veiligheid is belangrijk. De overheid stimuleert daarom ondernemers die bijdragen aan een veilige digitale economie.

Hieronder vindt u verschillende regelingen en subsidies die u verder kunnen helpen.

  • Horizon Europe | Onderzoek en Innovatie: Is uw bedrijf of kennisinstelling in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie? Dan kan het Europese programma Horizon Europe u ondersteuning bieden.
  • Mijn Digitale Zaak: voor het digitaliseren van uw mkb-bedrijf: Met de subsidie van Mijn Digitale Zaak kunt u advies inwinnen en/of technologie aanschaffen om uw basis op orde te krijgen op het gebied van digitalisering.
  • Horizon Europe – Cluster 4 Digital, industry and space: Cluster 4 van Horizon Europe heeft als doel de Europese capaciteit op het gebied van de sleuteltechnologieën te vergroten, in zowel het digitale, industriële als ruimtevaartdomein. Zo moet Research & Development (R&D) een concurrerende, groene, digitale en circulaire Europese industrie versterken.
  • Key Digital Technologies Joint Undertaking: De Key Digital Technologies Joint Undertaking is een publiek-privaat partnerschap dat onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het terrein van elektronische componenten en systemen ondersteunt.