Bent u bezig met de technische ontwikkeling van een nieuw product, proces of dienst? Of met de klinische ontwikkeling van een medicijn of apparaat? Profiteer dan van het Innovatiekrediet. Het Innovatiekrediet is bedoeld voor de ontwikkeling van innovatieve ontwikkelprojecten met flinke technische risico’s en een uitstekend marktperspectief. Het Innovatiekrediet is er voor alle bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven.

In 2023 is er € 30 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten en € 40 miljoen voor klinische ontwikkelingsprojecten. Per project maximaal € 5 miljoen voor klinische ontwikkelingsprojecten en maximaal € 10 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten. Het totale budget is € 70 miljoen.

Het kredietpercentage varieert per aanvraag. Het is afhankelijk van de grootte van uw onderneming en of u het project uitvoert in een mogelijk samenwerkingsverband. In de meeste gevallen financiert het Innovatiekrediet maximaal 45% van het project. De rest van de financiering moet uit eigen middelen komen.