Bent u ondernemer en investeert u in een efficiënt warmtenet om bestaande woningen aardgasvrij te maken? Vraag dan subsidie aan met de Warmtenet Investeringssubsidie voor het deel dat zich niet terugverdient. Zo kan de investering voor u uit.

Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf donderdag 1 juni 2023 tot en met zaterdag 16 december 2023. Het totale subsidiebudget is € 150 miljoen.

De Warmtenetten Investeringssubsidie, afgekort WIS, is voor ondernemers die snel kunnen starten met de aanleg van een warmtenet. En dus al ver zijn met hun plannen. De subsidie helpt u om versneld te investeren in de aanleg van warmtenetten. Deze versnelling draagt bij aan de klimaatdoelen van de overheid om de CO2-uitstoot van Nederland in 2030 met 49% te verminderen.

Wilt u kans maken op subsidie? De belangrijkste voorwaarde is dat u investeert in warmtenetten voor kleinverbruikersaansluitingen (kleiner dan 100kW) en blokverwarmingsaansluitingen in de bestaande bouw. Met uw warmtenet verwarmt u ruimtes in woningen of kleinverbruikers in gebouwen zonder woonfunctie. Ook kan met het warmtenet warm tapwater voor deze gebouwen worden verwarmd.